Rólunk

Szeretettel köszöntöm honlapunkon

Pár gondolattal szeretném megosztani Önnel miért is jött létre Varázskuckó Képességfejlesztő Mozgásprogram.

Mindig is éreztem, hogy van bennem egy megmagyarázhatatlan lelkesedés és kíváncsiság a gyógypedagógia, pszichológia és a mozgásterápiák iránt, segíteni akarás, szociális érzékenység, amit szeretnék kamatoztatni olyan kisgyermekeknél, akik valamilyen problémával küzdenek. Fantasztikus módszereket tanulhattam fantasztikus szakemberektől, amelyeket ötvözve mozgásterapeutaként eredményesen alkalmazok évek óta. A Varázskuckó egy rég dédelgetett álom, amely valósággá változott sok évvel ezelőtt és mára több mint 200 „kuckólátogató” kisgyermek fejlődésének színtere. Sikerünk lényege a feltétel nélküli elfogadás, a kifogyhatatlan szeretet, folyamatos szakmai megújulás, alázat, a csodálatos terápiás módszerek játékos alkalmazása (melyek úgy gondolom napjainkban is kihasználatlanok).

Szerencsés vagyok, hogy a családom és a csodálatos elhivatottsággal rendelkező kollégáim támogatásával, azzal foglalkozhatok, ami igazi értéket teremt és boldoggá tesz.

Honlapunkon barangolva megismerkedhet szakmai programjainkkal, milyen esetben érdemes felkeresni bennünket.  „Tudástárban” folyamatosan hasznos információk és segítő ötletek találhatóak.

Simon Tünde

alapító, vezető-mozgásterapeuta

“Egy varázslatos hely, ahol szeretettel, alázattal, és kimagasló szakmai tudással segítenek a gyerekeknek, szülőknek! Jó szívvel ajánlom mindenkinek!”

Időben felismerni…

Az iskoláskor sok gyermeknek öröm, de néhányuknak újabb nehézség, küzdés, olykor bánat. A mai gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint korábban, ki nem próbált játékhelyzetek, a mozgásos tapasztalatok hiánya miatt nem fejeződik be az idegrendszer érése 6-7 éves korra.

Nagyon fontos, hogy a nem megfelelő idegrendszeri fejlődést időben felismerjük, mely egy 30 perces mozgásos feladatsorral, a csecsemőkori reflexek megfigyelésével feltérképezhető.

a VARÁZSKUCKÓ abban tér el

más képességfejlesztő központoktól, hogy számos módszertant ötvözve, kizárólag játékos mozgásformákat felhasználva fejlődnek a gyermekek. Az alapoktól kezdjük az „építkezést”, amit utána akár az iskola végéig folytatunk, így fejlődésük legfontosabb szakaszában folyamatosan nyomon követjük őket, így segítve a különböző életszakaszokra jellemző esetleges gondok megoldásában. Hatalmas előny ez a gyermek érzelmi biztonsága szempontjából, hiszen a megszokott környezetben, a már jól ismert szakemberekkel fejlődik.

Később, amikor a kamaszkorral kell szembenéznie, nem okoz majd gondot számára például a drámajátékokkal megismerkedni. Természetessé válik számára, hogy igénybe vegye és használja azokat a lehetőségeket, amelyek segítik a sikerek elérésében. Hasznos praktikákat sajátíthat el annak érdekében, hogy a tanulási blokk, stressz ne akadályozza a teljesítményében, sem iskolai tanulmányai alatt, sem később, felnőtt élete során.

Rólunk mondták

„Életünk legjobb döntése volt, hogy a varázskuckóhoz fordultunk! Mérhetetlen türelmet és szeretetet kapott a kisfiam a fejlesztő foglalkozások mellett, ami szinte azonnal meghozta a gyümölcsét! Rengeteget fejlődtek a képességei, és már kevésbé visszahúzódó! Örök hálával tartozunk!”

– Kitti –

„1 hónapja jár az 5 éves kisfiam, külföldről költöztünk haza, és kicsit aggódtam, hogy a környezetváltozás, az új óvoda és közösség, a nyelv megviseli majd. Nagyon örülök, hogy rátaláltunk a varázskuckóra, kisfiam örömmel jár, szinte visszaszámolja a napokat. Figyelem-és koncentrációs képessége rengeteget javult, hosszabb ideig van türelme egy dologgal foglalkozni. Sokkal bátrabb és kezdeményezőbb mindenben, óvonőktől is kaptunk visszajelzést. Egy tökéletes felkészülésnek tartom az iskolára is. Egy nagyon kedves, SZAKKÉPZETT, türelmes csapat, én akinek csak tudom, ajánlom!!!”

– Lilla –

„Egy varázslatos hely, ahol szeretettel, alázattal, és kimagasló szakmai tudással segítenek a gyerekeknek, szülőknek! Jó szívvel ajánlom mindenkinek!”

– Niki –